Hamilelik döneminde düzenli ve bilinçli olarak beslenmek, anne karnındaki bebeğin gelişimi için son derece önemlidir. Bu nedenle tek taraflı beslenmeden kaçınılmalı ve yeme alışkanlıkları bebeğin ve annenin sağlığına ve yararına hitap edecek şekilde değiştirilmelidir. Hamilelikte beslenme vücudun ihtiyaç duyduğu protin, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri gereği kadar karşılayabilecek bir dengede yapılmalıdır.
Hamile olmayan bir kişi normal hayatında genellikle sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç öğünde beslenmesini gerçekleştiriyor. Hamile olan biri ise beslenmesini bu çizelgede değilde, gün içerisinde sık sık ve az yiyerek yapmalıdır. Bu şekilde günde 5-6 kez beslenebilirsiniz.
Hamilelik Döneminde Hangi Besinler Tüketilmeli?
Meyve ve sebzeler yapılarında doğal vitamin ve mineraller içeriyor. Hamilelik döneminde bu besinlerin tüketimine ağırlık verilerek, annenin ve bebeğin mutlaka ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller karşılanmış olur.
Et ve süt ürünleri ise gerekli olan protein kaynağı olarak kullanılabilir. Gebelik sürecinde haftada 1-2 kez balık tüketilmesi çok yararlıdır. Balıklar yapılarında civa içerdiklerinden bu miktardan fazlası hamileler için tavsiye edilmez.