İthalat ve ihracat yapan tüm şirketler için uluslararası telefon trafiği son derece önem arz etmektedir. Bu yönden bakıldığında uzak mesafelerle telefon görüşmeleri gerçekleştirmek şirketin çoğu için ekonomiklik ve hız bakımından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.
Kıtalar ve ülkeler arası telefon trafiğinde etkin bir şekilde söz sahibi olmayı amaçlayan ithalat – ihracat şirketleri, kullanacakları VoIP teknolojisi sayesinde sektörde de söz sahibi olabilecektir. Bu noktada, söz konusu hizmeti almak için başvurulacak kaynağı da doğru seçmek gerekiyor.
Toptan Voip hizmeti veren şirket seçerken alternatifleri altyapı ve tüm yapısal mimarisi göz önünde bulundurularak seçmekte fayda olacaktır. Özellikle network ağı da belirleyici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki büyük uluslararası network operatörleriyle yapılan ara bağlantılar Voip hizmeti verecek şirketin seçiminde önemli ölçüde belirleyici bir rol oynayacaktır.
Toptan Voip ses trafiği hizmet seçerken ses kalitesine çok dikkat etmek gerekiyor. Bunun yanında ASR, ACD, PDD ve CLI özelliklerinin yüksek veya düşük olup olmadığına bakarken POP noktalarıyla bağlantı sayısına da önem vermek gerekiyor. Alınacak hizmetin kalitesini yurt içi ve yurt dışında telekom operatörlerinin omurgalarına direkt bağlantı olup olmadığı da belirleyecektir.
Voip hizmetinin kalitesini söz konusu şirketlerin bünyesinde çalışan Network mühendislerinin profesyonelliği de etkilemektedir. Teknik ekibin profesyonelliği, yüksek hizmet standartları ile birleşince uluslararası görüşmeler çok daha iyi sonuçlar alınabilecek, ticari faaliyetler daha kârlı bir hal alacaktır. Teknik yapının sağlamlığı her çağrının anında farklı networklere en yüksek ses kalitesiyle aktarılması, seçilecek hizmetin hangisi olacağına da karar verilmesini sağlayacaktır.
Toptan Voip Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Voip hizmeti sunan firmalar arasında tercih yaparken kalite ve hız belirleyici olmaktadır. Ekonomik çözümler sunan alternatifler de değerlendirilebilir. Voip teknolojisinde çağrıların yurt içinden sonlandırılması ve CLI bilgilerinin kayıpsız aktarılması da en önemli detaylar arasında yer almaktadır. Hizmet alınacak şirketin global omurgada olası bir sorun yaşandığında uluslararası telefon görüşmelerini anında yedek networkler üzerinden sunma imkanına da sahip olmalıdır. Bu noktada söz konusu şirketlerin vendörler denilen güçlü iş ortaklarının olması ve terminasyon (sonlandırma) hizmetinin gelişmiş olması çok etkilidir.
Voip hizmeti alınacak şirketi belirlerken sisteme online bağlanma imkanının sunulup sunulmadığına da bakılmalı. Öyle ki bu sayede bakiye bilgileri, çağrı raporları anlık olarak takip edilebilmekte, diğer tüm raporlamalar da incelenebilmektedir.
Bu teknoloji en çok çağrı merkezleri ve telemarketing sektörünü ilgilendirmektedir. Uluslararası telefon görüşmelerinde kaliteli ses trafiği söz konusu sektörün çalışmalarında en önemli detayların başında geliyor. Voip operatörlerinin sunacakları Toplu Sesli mesaj gönderme, Otomatik arama sistemi ve ücretsiz IP PBX yazılımları ilgili sektörlerin çalışmalarını da son derece kolaylaştırmaktadır.
Voip telefon hizmetlerinde merak edilen konuların başında konuşma ücretleri de gelmektedir. Birçok firma, konuşma kadarıyla ücretlendirme politikası uygular ve bu ücretlendirme dakika (60 sn) bazlı gerçekleştirilmektedir. Voip hizmetleri içerisinde kaliteli ve uygun fiyat tarifeleri titizlikle incelenmeli, SMS gönderme ve SMS alma hizmetinin verilip verilmediğine dikkat etmek gerekmektedir. Fax gönderme ve alma, sesli mesaj gönderme, otomatik arama sisteminin varlığı da alınacak hizmeti sunan şirketin seçiminde belirleyici olmaktadır.
Bunun yanında Voip telefon hizmeti alınacak şirketin üyelerin kendileri arasında ücretsiz konuşmalarına imkan tanıması da olumlu bir özellik olarak karşımıza çıkacaktır. Bu sebeple hizmet alırken tüm bu özellikleri göz önünde bulundurmak ve kalite, hız ve ekonomik fiyatlandırma seçeneklerini tek bir yerde bulabilmek müşterinin tercihini olumlu yönde etkiler. Geleneksel telefon görüşmelerinin çok daha ileri boyutu olan Voip, kıtalar arası uzak mesafeleri sadece yakın etmekle kalmaz daha profesyonel bir iş ağının kurulmasını sağlar.